Писма

Тука ги чуваме и документираме сите писма кои ни ги испраќате инспирирани од кампањата „Да ги слушнеме и гушнеме“. Ова е нашиот заеднички фотоалбум, споменар или алманах. Ова е место на паметење на една убава мисла како онаа што нас нè води „Да ги слушенеме и гушнеме“.

До младите генерации: Сакајте ги своите родители, баби, дедовци. Фамилијата е најсвето што го имате. Уживајте во моментите поминати со нив. Кариерата, патувањето се минливи....

- Виолетка - пензионер

Чекорете сигурно, без колебање гледајќи во иднината.

- Маргарита Маленкова

Да ги слушнеме и гушнеме

- Јана Богоевска Vб ОУ „Киро Глигоров“

Бидете хумани!!! Извикувам!!!

- Јошевска Милица

Да ги слушнеме и гушнеме

- Стојановски Vб ОУ „Киро Глигоров“

Здравје, среќа и љубов! Јас сум спремен да ви помогнам во секое време!

- Матески Живко

Да ги слушнеме и гушнеме

- Калин Саздовски ОУ „Киро Глигоров“

Бабата и дедото се чудесна мешавина од смеа, грижливи постапки, преубави приказни и љубов.

- Борјан Галиќ VIIIa О.О.У „Коле Неделковски“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Калина Николовска Vб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Во животот најбитно е да се сакаме, да сме среќни и здрави. Јас тоа на сите ви го посакувам од се срце.

- Дора Апостолска VIIIa О.О.У „Коле Неделковски“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Нена, Ева, Максим К. VIб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Баба и дедо, вие сте секогаш тука за мене. Готвите, ме чувате, се грижите за мене, ме учите, ми читате, ми помагате. Секогаш сте тука за мене. Ве сакам.

- Даниел Бушиноски

Да ги слушнеме и гушнеме

- Марко

Ме научивте на љубов, ми покажавте љубов, со љубов ќе ви возвратам за се и вечно ќе ве споменувам.

- Мила Андреевска

Да ги слушнеме и гушнеме

- Дарија И., Дамјан, Максим А. VIб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Бабо, дедо фала ви за вашата бесконечна љубов и мудрост, вие сте тие коу цело време сте биле тука. Дедо фала ти за тоа што секогаш си ме размазувал. Бабо фала ти за прекрасната храна. Јас сум ви на вас најблагодарна за се што сте направиле. ВЕ САКАМ!

- Мила Исајловска

Вистинските суперхерои се нашите баби и дедовци. Вие сте ни како втори родители. Вие ми ја покажувате убавината во човекот. За другарството ни објаснувате и за неговата големина појаснувате. Од вас за мудростите во животот дознавам.

- Јана Гошева

Да ги слушнеме и гушнеме

- Срна Петрушевска Vб ОУ „Киро Глигоров“

Сакајте ги додека се тука бидејќи животот е непредвидлив.

- Калин Карајованов

Почитувај ги старите и тебе светот ќе те почитува.

- Јана Георгиевска

Да ги слушнеме и гушнеме

- Јована Vб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Драги мои баба и дедо, ве сакам најмногу! Јас ќе бидам вашата гордост и ќе ви помагам секогаш.

- Андреј Мицев

Треба да ги пазиме, чуваме и негуваме постарите. Да ги слушнеме и гушнеме нашите мудри и стари родители.

- Јана Глигорова

Да ги слушнеме и гушнеме

- Милош Јолдашев Vб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Вие сте нашиот СУПЕР ГУГЛ. Сите прашања ни ги одговарате секогаш точно и искрено. Ни подарувате љубов, знаење и приказни кои не инспирираат. Ви благодарам од срце!

- Давид Марковиќ

Пред се здравјето е на прво место, да се прифаќа секогаш родителскиот совет, секој ден да бидете среќни и успешни.

- Цветановска Слободанка

Да сте здрави, живи, среќни и успешни во се!

- Јаневска Милица

Да ги слушнеме и гушнеме

- Ана Здравковска VIб

Љубов, почитување на постарите и помош на младите генерации!!! Тоа е смислата на животот!!!

- Стана Ушинова

Добрите пријатели се многу ретки и среќни сме ако ги најдеме!!!

- Ѓурѓа Коцирова

Да ги слушнеме и гушнеме

- Јана Митева Vб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Да ги почитувате постарите затоа што сите ќе остарете.

- Јасминка Димитрова

Да ги слушнеме и гушнеме

- Михаела Китановска

Радувај се, пеј и смеј се, тоа ќе ти го олесни животот!

- Цвета Панова

Сите луѓе се различни по карактер како што се и цвеќињата во градината, убави и шарени!!!

- Суза Гркова

Да ги слушнеме и гушнеме

- Михаил Динов ОУ „Киро Глигоров“

Да бидете здрави и среќни и поштени за да ви се врати со добро.

- Милка Ташовска

Да сте паметни, умни и вредни. Да учите, слушате и почитувате постарите!

- Трајче Иванов

Фактите на мудрите стари треба да се почитуваат во секојдневната практика. Добро да ги следат добрите постапки на постарите и ќе има успех и напредок. Ги сакам младите кои ги почитуваат добрите дела на постарите!!!

- Невена Милева

Да ги слушнеме и гушнеме

- Срна Солтирова Vб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Сакајте се и љубете секој ден што тоа е смислата на животот!!!

- Авдула Македонка

Нека младоста цвета и царува!

- Цвета Ивановска

Живејте го секој ден од животот брзо поминува!!!

- Цвета Коцева

Помладите има многу да научат од постарите затоа што тие се нашите корени и темели на нашата култура.

- Апостол Наумов

Да ги слушнеме и гушнеме

- Нина Малинова Vб ОУ „Киро Глигоров“

Да бидете здрави и живи и секогаш среќни!

- Љубица Бојаџиева

Драги деца, вас ве чека многу турбулентно време полно со предизвици. Да бидете трудољубиви и да останете деца во душата, а мудри како старите!

- Љубица Лазареска

Да ги слушнеме и гушнеме

- Андреа Димитровска Vб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Бидете здрави и живи, сакајте се меѓувас, но сакајте ги животните и природата. Така ќе бидете посреќни!

- Марин Коцев

За да имаме добар живот треба да сме вредни, трудољубиви и чесни. Здравјето да се чува. Да бидете добри и поштени луѓе!

- Кире Пранговски

Имам толку многу да ви кажам ама би ви кажала само: Бидете здрави, живи, вредни, инвестирајтево вашата иднинасо работа, но не заборавајте да бидете и среќни! Смејте се колку можете повеќе.

- Верка Влаинкова

Да ги слушнеме и гушнеме

- Вероника Тодоровска

Да ги слушнеме и гушнеме

- Вања К. Vб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Пеењето е здравје. Смеењето е среќа. Пејте и смејте се најмногу што можете!

- Десанка Желческа

Најважно во животот е семејството. Секогаш да ви биде на прво место!

- Верка Кирова

Драги млади ви посакувам весела младост, успех во вашиот живот, но не заборавајте ги постарите лица кои ве создале, се грижеле вие да станете воспитани граѓани на светот. Добро здравје на сите млади!

- Никола Коцаров

Да ги слушнеме и гушнеме

- Александар Ѓорѓевиќ Vб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Староста не е зло туку привилегија на животот! Дај Боже сите да си остарите!

- Костадинка Атанасова

Да сте здрави и живи и успешни, и да не ги заборавите старите!

- Даница Ушевска

Да бидат паметни и да се грижат за старите лица.

- Цвета Стојанова

Да ги слушнеме и гушнеме

- Георгина Ставреска VIб ОУ „Гоце Делчев“

Да го живеете животот во среќа и љубов. Друго не е важно!

- Љубомир Бундевски

Да ги слушнеме и гушнеме

- Антонија Лончар Vб одд. ОУ „Киро Глигоров“

На сите млади им препорачувам да го следат времепловот на старите лица и да го прифатат како урнек за нивната иднина. Многу ги поздравувам и им посакувам да дочекаат длабока старост.

- Слободанка Ј. Мишкова

Да учите занаети, тоа е златна алка која никогаш нема да ве остави гладни! Бидете вредни и здрави! Почитувајте ги и слушајте ги постарите! Тие никогаш не ви мислат лошо!

- Душан Коцев

Бидете здрави и живи, работете и печалете но не заборавајте да запеете и заиграте!

- Јован Димитров

Да ги слушнеме и гушнеме

- Марија Цветановска Vб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Посакувам младата генерација да се залага што може повеќе за да се изградат повеќе фабрики за да може да се запослуваат.

- Иван Стојковски

Да ги слушнеме и гушнеме

- Јована Ѓорѓиевска VI ОУ „Гоце Делчев“

Вистински суперхерои во овој не толку добар свет се бабите и дедовците, тие ни помагаат да научиме како да преживееме и да се забавуваме дури и кога се' се распаѓа.

- Надја Билбилова

Да ги слушнеме и гушнеме

- Ивана Тужароска Vб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Јас вас многу ве сакам бидејќи вие сте најмилото нешто на планетава. Вие за нас се грижите и ни правите најубави јадења и ние за возврат мора да се грижиме за вас и да ве чуваме.

- Максим Апостолски VIIIa одделение

Драга бабо, најмногу те сакам. Најмногу се грижиш за мене и ме фалиш. Сакам да имаш најубав ден и да знаеш дека секој ден мислам на тебе. Најубава храна готвиш, најубаво ми раскажуваш за твоето минато...Многу сум среќна што те имам за баба!

- Дарија Трајкова

Драги баба и дедо, ви се поклонувам до земја и ви ја искажувам сета почит кон вас бидејќи вие сте најдобрите личности на светот. Ве сакам најмили мои сега и засекогаш!

- Лука

Драги баба и дедо најубави на свет, најдобри на свет! Сакам да ве видам, да ве гушнам, да ти го пробам јадењето бабо и да ми раскажуваш приказни!

- Мила Сибиноска

Да ги слушнеме и гушнеме

- Срна Бошњаков Vб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Учиме од вас: За топлината дадена со раче. За верноста преку маче. За болката преку точаче. За насмевка преку детелинче. И никогаш не ни е доста. Во овој живот сакам заедно со вас да остарам.

- Габриела Штрбевска VIIIa одделение

Само здравје и чувајте се!

- Мила Викентијевиќ VIIIa одд. ОУ „Коле Неделковски“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Љупчо Јанески Vб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Драги баба и дедо, ви благодарам што сте дел од мојот живот. Некој што од првата средба ми станува омилен. Некој што ги прави највкусните пити и манџи и ги раскажува најубавите приказни. Ви благодарам пред се што ме имате воспитано заедно со моите родители. ВЕ САКАМ!

- Зорана Талевска VIIIa одд. ОУ „Коле Неделковски“

#хероитенадетството #топлоточајчесобабаидедо #вкуснотојадењенабаба Засекогаш ќе ми бидете омилени и вашите мигови со мене никогаш нема да ги заборавам. Ве сакам!

- Озлем Рамадан VIIIa одделение

Баба и дедо, знајте дека вашата љубов, вашиот труд и пред се вашата насмевка навистина значи многу. Специјалитетите вкусни, приказните славни и љубовта која редовно ја добивам од вас, Ви благодарам за сите магични моменти поминати со вас. Ве сакам!

- Ева Малинковска VIIIa одд. ОУ „Коле Неделковски“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Ана Колејвска Vб одделение

На умот по цели денови ве носам. На вашите совети ќе помислам и секој ден ги практикувам. Колку и да мислите дека ние немаме време за вас тоа е најголемата лага. Ние секој ден, секој час, секоја минута во срцето ве носиме вас.

- Андреа Танасоска VIIIa одделение

Да ги слушнеме и гушнеме

- Богдан Јовановиќ VIб ОУ „Киро Глигоров“

Треба да ги пазиме, чуваме и негуваме постарите. Да ги слушнеме и гушнеме нашите мудри и стари родители.

- Јана Глигорова

Бабите и дедовците се вредни учители од кои може да се научат многу важни животни лекции.

- Михаил Цветановски VIIIa одд. ОУ „Коле Неделковски“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Даниел Гурев Vб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Да бидете здрави и живи, вредни и работни! Работата го прави човекот! Мрзливоста го расипува!

- Ванчо Стефанов

Бидете позитивни и слушајте ги советите на мудрите стари лица.

- Симеска Олга

Сакајте ги додека се тука бидејќи животот е непредвидлив.

- Калим Карајованов

Бидете здрави и живи, работете и печалете! Но не заборавајте да запеете и заиграте!

- Јован Димитров

Да ги слушнеме и гушнеме

- Мартин Петровиќ VIб ОУ „Гоце Делчев“

Младите треба да ги слушаат родителите и постарите, да помагаат на сите луѓе на кои им е потребна помош, да учат, да бидат културни, да не одат по погрешни патишта. Домашната ука и култура се добива од родителите. Однесување, култура, интелегенција, учење и се што го прави младиот да биде добар граѓанин.

- Нолчевски Вангел

Им посакувам многу среќа во животот и посакувам да не почитуваат и да не чуваат.

- Вена Илиева

Да се успешни и паметни.

- Голова Живка

Да ги слушнеме и гушнеме

- Тино

Да се живи и здрави и среќни во животот.

- Рада Здравкова

Да ги слушнеме и гушнеме

- Демјан Кузмановски, Максим Андревски, Дарија Илиевска VIб ОУ „Киро Глигоров“

Да се живи и здрави, да си ја гледаат фамилијата и да бидат успешни.

- Јорданова Милјана

Да бидат добри и да ги слушаат постарите лица.

- Јосифов Анчо

Бидете здрави, добри и послушни. Сакајте се меѓу себе и бидете вредни и среќни!

- Аница Хаџи-Андова

Да ги слушнеме и гушнеме

- Калин Ќосев Vб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Бидете добри и послушни, но живејте го животот по планот на среќата и здравјето.

- Стојан Постолов

Да ги слушнеме и гушнеме

- Филип Митевски IXa ОУ „Гоце Делчев“

Да бидат умни и да им помагаат на старите лица. Бидете здрави и живи и вие да дочекате старост како нас.

- Вера Митрова

Прави добро за да ти се врати со добро.

- Љубица Иванова

Да бидат здрави и среќни, работни и поштени и да дочекаат голема старост.

- Стојан Димитров

Да ги слушнеме и гушнеме

- Стела Глигорова, Калин Саздовски, Ведрана Аврамова, Антонија Апостолова, Нина Грбиќ, Ема Мицковска VIб одд. ОУ „Киро Глигоров“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Искра Груеска Vб ОУ „Киро Глигоров“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Кузевски Vб ОУ „Киро Глигоров“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Каја Тошевски

Да ги слушнеме и гушнеме

- Елена Ѓозинска VIб ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Миа Ристова 6б

Да ги слушнеме и гушнеме

- Нина Ќосева

Да ги слушнеме и гушнеме

- Софија Зафировска VIб

Да ги слушнеме и гушнеме

- Мила Насковска IXа ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Ана Лазарова VIб ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Теодора Николоска IXa ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Марија Давидовска IXa

Да ги слушнеме и гушнеме

- Борна Мири Поклеповиќ

Да ги слушнеме и гушнеме

- Никола Јорданов IXa ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Миа Наневска IXa ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Леа Грозданова IXa ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Андреј Давидовски IXa ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Борјан Брајковски IXa ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Андреј Станковски VIб ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Филип Хокоцијан VIб ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Аника Божиновска VIб ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Емилија Паскоска VIб ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Ана Миланова IXa ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Иван Митевски

Да ги слушнеме и гушнеме

- Филип П.

Да ги слушнеме и гушнеме

- Никола ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Петар Бошку

Да ги слушнеме и гушнеме

- Дарија Блажевска IXa ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Борис Рикаловски IXa ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Марија Брајковска IX ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Кирил Мицев IXа ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- IXа ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Бобо Жунгулов IXа ОУ „Гоце Делчев“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Матеј Русомороски

Да ги слушнеме и гушнеме

- Сара Илиевска VIб ОУ „Киро Глигоров“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Дарија Илиевска VIб ОУ „Киро Глигоров“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Давид Тотовски VIб ОУ „Киро Глигоров“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Стела Глигорова VIб ОУ „Киро Глигоров“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Анабела Арсовска VIб ОУ „Киро Глигоров“

Да ги слушнеме и гушнеме

- Нена Тодоровска, Ева Наумовска и Максим Костовски VIб ОУ „Киро Глигоров“